Ett erkännande till en stor man av Ellsworth M. Toohey

Vi tycker om att berömma människor när de har gjort sig förtjänta av detta. Tyvärr inträffar detta mycket sällan, men nu har det blivit dags att erkänna journalisten Stefan Jonssons storhet. Han har nämligen erhållit tidningen Aftonbladets Axel Liffner-stipendium. Detta är utmärkt. Motiveringen lyder ”I en tid när många beskriver världen som en enkel dikotomi mellan svart och vitt, ont och gott, vi och dom, ser Stefan Jonsson tillvarons komplexitet och dess skönhet, samtidigt som han vågar ta ställning. I hans journalistik och författarskap, som kännetecknas av en stilren sakprosa, är ingenting givet på förhand — utom respekten för alla människors lika värde.”
Stefan Jonsson har fått utstå mycket spott och spe från den så kallade ”frihetsälskande” timbrohögern för sina raka och ärliga artiklar i Dagens Nyheter. Stefan Jonsson backade inte ens från sin kritik av råkapitalismen och dess chefsideolog Johan Norberg ens när kapitalets samlade krafter släppte lös sin vrede över honom. Inte ens nu när detta ärevördiga pris har tilldelats honom kan ärkehögerns husorgan Magasinet Neo låta bli att försöka förlöjliga honom. Stefan Jonsson kommer inte att låta dessa ynkliga smädelser stoppa honom. En i sanning stor man.

Andra bloggar om , , ,

Navigering

Sök

  följ mig

  Arkiv

  februari 2008
  M T O T F L S
  « Nov   Mar »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  

  Övrigt

  Syndikering