Ännu en propagandamaskin av Ellsworth M. Toohey

I dagarna har det blivit klart att det tidigare inte helt osympatiska Centerpartiet nu helt har tappat sina forna ideal. Efter att ha avyttrat sina tidningar, som på flera håll ute i landet varit en motvikt till de ännu större medieföretagen, har partiet blivit ett av de rikaste i världen. Det naturliga när man kommer över mer pengar än man behöver, är att man använder dem till ett högre syfte, som vi berättade om när vi hörde talas om den begåvade Sigrid Rausing.
Istället för att använda pengarna till bättre behövande ska Centerpartiet nu starta en renodlad propagandamaskin, där fakta ska fabriceras för att göra kapitalets krafter nöjda. Vi kan förvänta oss fantasier som att entreprenörer gör nytta, att företag bryr sig om miljön och att vi vanliga människor gynnas av ett utbrett företagande. Se upp för dessa fabler — uttalas de tillräckligt många gånger är risken stor att vi börjar ta dem för sanna.
Partiets unga riksdagsledamot Annie Johansson är en av de som ofta får gå ut först med de mest unkna idéerna — se upp för skogsrået, de vackraste är ofta de farligaste! I sin spalt skriver hon att ”många nya kontakter ska byggas upp med forskningsvärlden, politiker och debattörer”. Syftet med detta är naturligtvis att forskningen — och resultatet som vi kallar sanning — ska stå under politikens påverkan.
Nej, mina vänner, beskedet om Centerpartiets propagandamaskin bådar inte gott. Var på er vakt.

Navigering

Sök

  följ mig

  Arkiv

  oktober 2007
  M T O T F L S
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  

  Övrigt

  Syndikering